Стильні та продумані луки з поєднанням різного одягу відмінно зігрівають і рятують у мінливих погодних умовах, коли зранку на вулиці мінус, а ближче до обіду вже плюсова температура.

Трохи історії

Багатошаровість – це, як кажуть, не нове, а забуте старе. У 80-ті чоловіки вже красувалися в образах типу: сорочка+пуловер+піджак. А 90-ті багатьом запам'яталися сорочкою на лонгслів із шкірянкою чи джинсовою курткою. А бабусі, які одягають онуків узимку на вулицю, взагалі були лідерами цього напряму за всіх часів.

У нульові мода на багатошаровість стихла, але вже кілька сезонів поспіль дизайнери наполягають на її поверненні, а екстравагантні цінителі вуличного стилю всіляко їх підтримують.

Правила багатошаровості

Здавалося б, цей стиль і є порушенням усіх правил і канонів, але щоб виглядати модно, а не безглуздо, варто дотримуватися кількох рекомендацій:

  1. Кожен шар має бути видно, інакше – навіщо він взагалі потрібний! Верхній шар завжди коротший за нижій: довга футболка або модна майка – нагору світшот коротший. Це принцип матрьошки в дії.
  2. Коміри працюють на руку багатошаровості: футболка або гольф з-під розстебнутої сорочки або комір-стійка з-під толстовки додають шарму.
  3. Мінімум три шари: можна більше, але не менше!
  4. Поєднання фактур – найвдаліший вибір для багатошарового образу з однотонного одягу: легкі тканини одягаємо ближче до тіла, а на них грубіші: об'ємна в'язка або щільний трикотаж.
  5. Фактура двох сусідніх шарів не повинна повторюватися!
  6. З малюнками та орнаментами потрібно бути обережним: для нижнього шару підійде великий чіткий візерунок, для верхнього можна яскравий малюнок, але його кольорова гама повинна гармонійно виглядати з наступним шаром.
  7. Окремі шари повинні виглядати гармонійно. Якщо протягом дня ви вирішите зняти один з елементів, лук, як і раніше, залишається стильний і молодіжний.
  8. Зважайте на особливості своєї фігури – багатошаровість нерідко повнить.
  9. Не забувайте про комфорт: образ вважається вдалим, якщо вам зручно: ніщо не сковує рухів, не давить.
  10. Складаючи кольоровий лук, враховуйте поєднання речей з вашим кольоротипом (волосся, очі, шкіра).
  11. Додайте аксесуари: шарф, краватка, шийна хустка виграшно завершать образ і додадуть йому індивідуальності.

В іншому: довіряйте своїй фантазії та смаку. Одягайте джинсову або теплу чоловічу жилетку поверх піджака, а на низ спортивні штани. Поєднуйте стильні пальта з теплими шапками на зиму, додайте в образ баф або об'ємний снуд.

Топ багатошарових луків для чоловіків

Офісний. Не тільки для вуличного стилю підходить багатошаровість. Для роботи чудово виглядає поєднання: сорочка +краватка +жилетка +піджак. Низ – класичні штани чи джинси. Взуття: туфлі, черевики, кросівки. Орієнтуйтесь на робочий дрес-код. Жилетку можна замінити в'язаним светром або світшотом у пастельних тонах, а класичний піджак – спортивним, поверх накинути стьобану безрукавку, тепле пальто або об'ємну парку.

Смарт-кежуал. Для стриманого варіанту вуличного стилю підійде комплект із сорочки, джинсового блейзера та піджака. Вдало буде виглядати ансамбль: сорочка, кардиган або в'язаний светр, джинсовка. Для теплого зимового лука як верхній одяг: пальто, куртка, з аксесуарів: флісова або в'язана шапка, шарф, баф, снуд.

Стріт-стайл. Сучасним хлопцям цей стиль до вподоби. Вони одягають чоловічі футболки з довгим рукавом під яскраві сорочки, а на верх толстовку та пуховик – тепло, комфортно і завжди можна зняти «зайве». Любителі шкіряних курток і коротких дублянок надягають під них довгі чоловічі толстовки, а нижній шар – сорочка чи поло.

Плюси шарів в одязі

Стильна багатошаровість дає низку переваг:

  1. За рахунок повітряного прошарку між шарами одягу вам буде тепліше, ніж в одній дуже теплій кофті.
  2. Зручно за будь-якої погоди: осінньо-зимовий період відрізняється змінною температурою протягом дня. Багатошаровий образ сприяє комфорту в будь-якій ситуації, адже ви завжди зможете зняти піджак або кофту.
  3. Багато варіантів луків з невеликою кількістю одягу: речі можна поєднувати в різних послідовностях залежно від ситуації, погоди настрою та створювати різні образи на кожен день.

До мінусів цього стилю відноситься екстравагантність та обов'язкова наявність смаку, щоб не перейти тонку грань між «стильно» та «комічно». В іншому – лише позитивні сторони: універсальність, практичність, комфорт, різноманітність та політ фантазії.

Експериментуйте і будьте в тренді разом з нами!