Обидва види толстовок полонили всесвітньо відомих дизайнерів, іменитих стилістів, модниць та модників усього світу. Худі та світшоти, які були колись одягом для спорту, тепер актуальні і в casual, і в swag, і в спорт-шик, і у вуличному, і в офісному стилі. У сезоні осінь-зима 2019-2020 – без цих толстовок нікуди. А от у них і в кіно, і на прогулянку, і на роботу, і на природу, і вдома під затишним пледом. Худі і світшот схожі між собою – давайте розберемося, у чому різниця.

худи 2019 фото

Худі vs. Світшот

Трикотажний светр вільного крою без замку, капюшона, кишень, із в'язаною гумкою на манжетах і по низу – це світшот. У класичному варіанті довжина до пояса моделі для жінок бувають укороченими (кроп-топи) і подовженими, як сукні або туніка. Найпоширеніший вид крою – реглан, коли рукав викроюється разом із плечовою частиною виробу, хоча є і з вшивними рукавами.

Худі - це, по суті, світшот з капюшоном і кишенями, може мати застібку (блискавку або кнопки) по всій довжині або частково: зверху від коміра рівно або навскоси. Часто зустрічається, але необов'язковий атрибут – кишені: прорізні або накладні трапецієподібні спереду (кенгуру).

Із загального у цих двох видів кофт: спортивне минуле та тканини, що використовуються для пошиття – щільний трикотаж, часто утеплений флісом.

Повертаючись до питання, що ж модно цього сезону – худі або світшот, відповідь: обидва види кофт однаково актуальні, а вибір між ними – на ваш смак. Що ж стосується практичності, то світшот можна носити навіть в офіс, а в худі зручно гуляти на відкритому повітрі: якщо спекотно - можна розстебнути замок, якщо холодно - застебнуться і накинути каптур. Толстовки на блискавці ідеально підходять для підлітків та чоловіків, які ведуть активний спосіб життя.

Модний декор

І світшоти, і худі на піку популярності вже кілька років, але кожного сезону є топові моделі з оригінальним дизайном. Минулий сезон підірвали толстовки із поєднанням принта та штучного хутра: яскраві пухнасті вишеньки та морозива були просто «маст хев».

А ось осінні та зимові трикотажні кофти 2019-2020 відрізняються відсутністю будь-якого декору: однотонні моделі у спокійних природних відтінках. Палітра кольорів досить різноманітна: від класичних чорних, сірих, білих до оригінальних гірчичних, бордових, бірюзових. Не залишають модний Олімп худі і світшоти зі скромним монохромним притом, векторними зображеннями, невеликими оригінальними написами. Окремо варто відзначити друковані картинки в стилі «акварель» та ручний художній розпис – такий одяг виглядає дуже яскраво та неординарно, він підкреслює індивідуальність власника.

Щодо модного крою, то, окрім завжди актуальної класики, чоловікам рекомендують звернути увагу на подовжені толстовки та кофти «ассасини» з асиметричним низом. У топі жіночих худі і толстовок подовжені моделі-сукні оверсайз з прямим силуетом або манжетною гумкою внизу і вкорочені кроп-топи. Вільні сукні-толстовки виглядають дуже жіночно та ефектно. Головне, правильно вибрати довжину вбрання по фігурі.

Зимові моделі чоловічих та жіночих толстовок утеплюють штучним хутром, махрою, флісом. У таких кофтах зручно займатися гірськолижним спортом, хоча в міських умовах вони також дуже практичні.

жіночий молодіжний світшот фото

Рекомендації щодо вибору толстовки

Худі та світшоти чудово сідають по фігурі, приховують недоліки та підкреслюють переваги, але тільки якщо модель вам підходить.

Перший критерій вибору – ріст. Невисоким хлопцям та дівчатам краще уникати надто мішкуватих моделей з великими капюшонами – вони візуально прибирають зріст та розширюють силует. Власникам середнього зросту – підійдуть трикотажні кофти будь-якої довжини, але дівчатам важливо звернути увагу на те, щоб низ толстовки не збігався із найширшою частиною фігури.

Тілобудова. Худорлявим хлопцям і дівчатам чудово підійдуть приталені моделі світшотів і худі, хоч і оверсайз на них виглядатиме добре.

Якщо ви хочете приховати якісь недоліки фігури під толстовкою – у цих місцях вона не повинна щільно прилягати до тіла.

Розмір. Обов'язково купуйте кофту за розміром. Моделі поменше будуть обмежувати рухи і збиратимуться некрасивими складками, а більші варіанти будуть обвисати і візуально додавати вагу.

Стиль. Купуючи нову річ, одразу обміркуйте, з якою з наявного одягу ви її носитимете, чи підходить вона за кольором, фактурою, стилем або намагайтеся вибирати універсальні відтінки. Наприклад, білу, сіру або чорну однотонну толстовку можна одягти під будь-який одяг.

Наш інтернет-магазин допоможе Вам бути завжди у тренді. У нас зібрана чудова колекція чоловічих та жіночих світшотів та худі. У нас Ви зможете вибрати товар, в якому Ви почуватиметеся впевнено та модно. Телефонуйте зараз і наші менеджери, з радістю, Вам допоможуть.