Давайте трохи згадаємо дитинство. Як тільки на вулиці ставало прохолодно, батьки беззастережно вдягали нам шапки. При цьому вони стверджували, що без головного убору взимку йде 80-90% тепла всього організму. Тому, щоб уникнути хвороб та інших неприємностей, зимовий головний убір потрібно носити. Мода на прогулянки взимку без шапки була актуальною у 90-ті та нульові. Тоді всі стильні хлопці виходили з дому в головному уборі, щоб мама не лаяла, а за рогом його знімали та красувалися розкішними шевелюрами – 30, не замислюючись – навіщо носити шапку взимку. І нікого не лякали хвороби та «втрати тепла», хоча вченими було доведено, що з іншими відкритими для морозу ділянками тіла втрачається стільки ж тепла, як і з відкритою головою чи шиєю. І мода останніх кількох років на голі щиколотки не менш небезпечна, ніж безшапкові часи. Але про це не зараз!

шапки на зиму фото< /p>

Коли час одягати шапку?

У питанні «за якої температури можна ходити без шапки» розходяться і думки експертів, і думки рядових користувачів. Одні стверджують, що за +10 за Цельсієм без головного убору не можна, інші схилятися до думки, що аксесуар для голови потрібен, коли температура опускається нижче за нуль. Насправді свідчення градусника – це не те, на що важливо орієнтуватися, адже є інші фактори:

  1. Гартування. Одна людина може пити воду з холодильника, купатися під холодним душем, одягатися «легко» і почувається при цьому комфортно, іншій варто трохи переохолодитись і «Привіт, застуда!».
  2. Вологість повітря. Вона гратиме величезне значення на «відчуття морозу». У Скандинавських країнах клімат сухіший і в мінусову температуру без вітру затишно та тепло у звичайному светрі, а в нас – все інакше.
  3. Шевелюра. Волосяний покрив добре гріє, і це факт. Доказ цього – шерсть тварин і наше з вами «тваринне минуле». Дівчина з густим волоссям не буде мерзнути так само, як хлопець із короткою стрижкою.

Найважливіше, на що потрібно орієнтуватися, роздумуючи надягати шапку чи ні – особисті відчуття! Якщо ви почуваєтеся комфортно, вуха не мерзнуть, ніс не холодний, то можна ходити і без в'язаного аксесуара, а якщо вам холодно – відповідь очевидна! Але в – 20 краще перебдіти, ніж недобдіти, адже наслідки бувають досить сумними.

зимовий головний убір фото< /p>

Чим небезпечне переохолодження голови?

  1. Перші, хто відчуває холод – наші вуха. Прогулянка без шапки може закінчитися отитом та захворюваннями ЛОР-органів (хоча деякі отоларингологи стверджують, що замерзлі ноги – ще гірші, ніж замерзлі вуха – привіт стилягам у закатаних штанах).
  2. Слухові проходи, мигдалики, слизові носи теж страждають від надмірно низьких температур, а звідси гайморит, фронтит та ангіна.
  3. З переохолодженням голови пов'язують також дуже небезпечне захворювання – менінгіт – запалення слизових оболонок мозку. Скептики цієї теорії стверджують, що зв'язок сумнівний, адже менінгіт – інфекційне захворювання. Але в нашому організмі все міцно взаємопов'язано: переохолодження + слабкий імунітет є цілком благотворним середовищем для розвитку хвороби – краще цього не допускати.
  4. Невралгія лицьового нерва також може виникнути після прогулянки без головного убору в мороз через звуження судин та порушення кровообігу.
  5. Випадіння волосся. Шапка захищає не лише мозок, а й волосся. Так як при впливі низьких температур в організмі людини уповільнюється обмін речовин, волосяні фолікули не отримують потрібні речовини, в результаті чого січуться, ламаються або випадають. Звичайно, модниці скажуть, що головний убір псує укладання та електризує волосся, але тут уже вибір за кожним окремо. Тим більше, поєднання гарної укладки з червоним носом і синіми вухами навряд чи хтось вважатиме красивим.
  6. Різні проблеми зі здоров'ям – найвагоміші причини носити шапку, а залишатися стильними та модними зараз нам допомагають модельєри та стилісти, пропонуючи різні цікаві образи з головними уборами на кожен день та на святкові заходи.

Зимовий головний убір зараз модний

Різноманітні в'язані та флісові зимові шапки, затишні палантини, об'ємні снуди – всі ці аксесуари захищають нас від холоду, а правильно підібраний головний убір ще й підкреслює Ваш стиль. Не обов'язково одягати саму теплу шапку, яку знайдете у продажу, або купувати ту, яка Вам не йде лише тому, що вона тепла. Якщо правильно скомбінувати шапку з шарфом і правильно підібрати фасон до Вашого типу обличчя, Ви виглядатимете стильно та модно. Тим більше, що зараз ринок пропонує величезну різноманітність за фасонами, моделями, кольорами та матеріалом виготовлення.

Коли ж укладка все-таки дуже важлива, особливо якщо йдеться про святковий образ і майбутню фотосесію, голову можна прикрити палантином або широким шарфом, він не так щільно прилягає до голови і не зіпсує зачіску, але відмінно зігріє і захистить від переохолодження. З цією ж метою можна накинути каптур, якщо такий є на вашому зимовому верхньому одязі.

Купити зимову шапку можна навіть не виходячи з дому. У нашому інтернет магазині Fotl.com.ua є чудові теплі шапки для зими Thinsulate за вигідними цінами. Декілька насичених кольорів дозволять підібрати шапку для багатьох образів в одязі.

Одним словом, вітер і мороз – привід одягнути головний убір, а не ходити з гарною зачіскою, адже ми вже знаємо чому потрібно носити шапку. На вулиці, коли холодно мало хто зверне увагу на вашу шевелюру, але про легковажність такого вчинку цілком можна подумати. Краще попередити захворювання, аніж потім його лікувати. Крім того, хто сказав, що шапка це не модно? Про це та інше читайте у наших наступних статтях та одягайтеся тепло.